Wednesday, 27 June 2018

KELAS MENJAHIT SIAP&PANDAI 1 HARI SAHAJA DI BATU CAVES



KELAS MENJAHIT SIAP & PANDAI 1 HARI SAHAJA DI BATU CAVES


Khas untuk anda yang zero basic jahitan. Kami ada mengadakan kelas menjahit 1 to 1 di Sri Gombak, Batu Caves. Hanya 1 hari belajar, anda boleh menghasilkan sepasang pakaian mengikut size anda. Di akhir kelas, kami akan berikan DVD jahitan yang anda belajar untuk rujukan di rumah. Sijil disediakan.




PROSES PEMBELAJARAN

1) Belajar Cara Mengukur



2) Belajar Cara Membuat Pola



3) Cara Memotong Kain



4) Belajar Menjahit























PROMOSI BELAJAR MENJAHIT STEP BY STEP SERENDAH RM10


Anda Mencari 

Kelas Jahitan Online 

Serendah RM10 

Yang Terbukti Boleh Menghasilkan Pakaian Tanpa Datang Ke Kelas?



1) Ramai yang minat nak belajar menjahit tapi tiada budget yang besar untuk belajar.


2) Tahukan anda yang ilmu menjahit ini sangat menjimatkan kos perbelanjaan anda dan keluarga dengan menjahit sendiri.


3) Pernahkah anda terasa hendak belajar menjahit, tetapi tiada masa untuk datang ke kelas kerana masalah kekangan masa.




Jangan risau, JomJahit boleh membantu menyelesaikan masalah anda.



Anda boleh belajar menjahit step by step hanya menggunakan smart phone sahaja tanpa perlu datang ke kelas...

Anda boleh belajar bila-bila masa sahaja kerana link ilmu tiada had masa...Boleh belajar bila-bila anda free..

Ada yang tak paham?? Jangan risau, kami ada cikgu online di group support untuk membantu anda belajar menjahit sampai dapat hasilkan baju sendiri..




APA YANG ANDA DAPAT DENGAN KELAS ONLINE JOMJAHIT RM 10 ??







                                                               1) Belajar Cara Mengukur



                                                        2) Belajar Cara Membuat Pola



                                                             3) Cara Memotong Kain



                                                                    4) Belajar Menjahit



ILMU DIBERI DALAM BENTUK PDF

MENGIKUT TARIKH KELAS !






PILIHAN PAKAIAN YANG BOLEH BELAJAR





                              1) 30/6-PEPLUM FISHTAIL
                              2) 1/7-BLOUSE TULIP
                              3) 7/7-BLOUSE BABYDOLL
                              4) 8/7-GAUN LAYER FLOWER GIRL
                              5) 14/7-INSTANT SHAWL
                              6) 15/7-BLOUSE KEMEJA





                               7) 21/7-KEBAYA PEPLUM
                               8) 22/7-EVENING DRESS
                               9) 28/7-KIMONO
                             10) 29/7-PEPLUM PLEATED
                             11) 4/8- KEMEJA WANITA
                             12) 5/8- JUBAH LAYERED




                           
                         13) 11/8- SELUAR SLEK LELAKI

                         14) 12/8-JUBAH CAPE
                         15) 18/8-KURUNG RIAU
                         16) 19/8- 2 JENIS SKIRT 
                                (7 PANEL& KEMBANG PAYUNG) 
                         17) 25/8 - BLOUSE OMBAK RINDU
                         18) 26/8 - KEBAYA PLEATED







========================
YURAN KEMAHIRAN
========================

BAYAR SEBELUM 15 JULY 2018
14 PAKAIAN RM100
6 PAKAIAN RM50
1 PAKAIAN RM10

BAYAR PADA 15 JULY 2018 & KE ATAS
8PAKAIAN RM100
3PAKAIAN RM50
1PAKAIAN RM20



Apabila tarikh kelas sudah lepas, promosi untuk pakaian tersebut tidak akan valid lagi.










SILA HUBUNGI KAMI


CALL / WASAP/ SMS : 018-7654769

WEBSITE :  www.jomjahit.com

FB : www.facebook.com/jomjahit

IG : www.instagram.com/jomjahit

EMAIL : jomjahit769@gmail.com



Sila klik link direct wasap di bawah untuk sebarang pertanyaan mengenai promosi ini :




















































Friday, 11 May 2018

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Belajar Menjahit Baju Kurung Moden Berbanding Baju Kurung Traditional?

"Saya tiada asas jahitan baju. Bolehkah saya hendak belajar menjahit baju kurung moden?"

.


"Saya dengar, kalau pertama kali hendak belajar jahit, kena mula belajar jahit baju kurung traditional dulu. Betul ke?"
.

"Tak susah ke belajar jahit baju kurung moden ni cikgu Gee?"

.

Saya banyak memberi cadangan kepada pelajar jahitan saya supaya belajar Baju Kurung Moden walaupun mereka baru hendak berjinak-jinak dalam bidang jahitan.





KENAPA???



1) Maksimumkan Ilmu Menjahit Anda



Bila anda belajar baju kurung moden, anda boleh aplikasi ilmu itu kepada jubah dan blouse. Semuanya ubahsuai di pola sahaja. Jubah- anda hanya perlu ubahsuai pola jubah dari basic pola baju kurung moden. Hanya tarik pola dari pinggang sehingga labuh dan lebar yang dikehendaki. Manakala pola blouse pula, anda hanya perlu masukkan kelonggaran pola di bahagian dada, pinggang dan punggung mengikut kelonggaran blouse yang anda kehendaki. Cara memotong kain dan menjahit sama macam baju kurung moden. Jadi, anda dapat 3 dalam 1 ilmu menjahit. Jimat dan berbaloi kan?




2) Asas & Aplikasi Kepada Pelbagai Baju Fesyen




Ilmu menjahit kurung moden ini asas kepada baju fesyen. Jika anda belajar baju kurung traditional sahaja, anda tidak boleh aplikasikan untuk pakaian fesyen. Dengan ilmu baju kurung moden ini, anda boleh aplikasi untuk ilmu jahitan lain seperti kurta, blouse tulip dan pelbagai fesyen baju lain lagi. Semuanya kita ubahsuai di pola.




3) Belajar Menjahit Baju Kurung Moden Ini Mudah 
Jika Anda Belajar Dengan Guru Yang Betul.



Nak Belajar Menjahit Secara Online Tanpa Ke Kelas & Ada Mentor
Jika anda ingin belajar ilmu menjahit baju kurung moden dan baju feyen lain dengan mudah, sila klik link di bawah untuk lebih detail :


http://belajarjahitanonline.blogspot.my/2018/05/belajar-jahitan-online-by-jom-jahit.html






Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan perkhidmatan ini seperti arahan step by step. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah berlaku kepada pengguna di atas penggunaan servis ini.


Saturday, 5 May 2018

BELAJAR MENJAHIT PAKAIAN SECARA ONLINE & TIADA HAD MASA

Anda Mencari Kelas Jahitan Online Yang Terbukti Boleh Menghasilkan Pakaian Tanpa Datang Ke Kelas dan Dibimbing Sampai Berjaya Walaupun Anda Tiada Asas Menjahit?




1)Tahukah anda, ramai wanita yang mempunyai mesin jahit tetapi hanya tersimpan di stor sahaja kerana tiada ilmu menjahit.


2)Tidakkah anda perasan bahawa tempahan jahitan pakaian semakin lama semakin mahal terutamanya pakaian fesyen.


3)Pernahkan anda terasa hendak belajar menjahit, tetapi tiada masa untuk datang ke kelas kerana masalah kekangan masa dan duit.


4)Adakah anda ingin belajar menjahit untuk diri sendiri dan family dan menjadikan bisnes jahitan ini sebagai bisnes sampingan di rumah sambil menjaga anak?




Jangan risau, JomJahit boleh membantu menyelesaikan masalah anda.



Anda boleh belajar menjahit step by step hanya menggunakan smart phone sahaja tanpa perlu datang ke kelas...

Anda boleh belajar bila-bila masa sahaja kerana link ilmu tiada had masa...Boleh belajar bila-bila anda free..

Ada yang tak paham?? Jangan risau, kami ada cikgu online di group support untuk membantu anda belajar menjahit sampai dapat hasilkan baju sendiri..




1) Belajar Cara Mengukur


2) Belajar Cara Membuat Pola


3) Cara Memotong Kain


4) Belajar Menjahit


ANTARA TESTIMONI PELAJAR ONLINE JOMJAHIT


"semua baju jahit sendiri. Pertama kali raya baju buat sendiri...hasil belajar dari kelas online cikgu..dari pola cikgu bagi..alhamdulillah menjadi..tq cikgu..."

   -Pelajar JomJahit Online-





"jimat jahit sendiri..xperlu tempah lagi..."
-Pelajar online jomjahit




"Ni kebaya yang saya reka sendiri..dapat la buat baju kerja..jimat duit upah..."
-Pelajar online jomjahit




"Alhamdulillah dah siap buat kain kipas belakang.tq cikgu tunjuk ajar..."
-Pelajar online jomjahit





"Sejak mengikuti pelajaran jarak jauh (pjj) ini saya sudah berani menggunting kain dan mengambil tempahan."
-Aminah bt Hanut



"Jom Jahit terbaik. Saya dapat hasilkan baju walaupun
saya zero dalam bab jahitan. Terima kasih Jom Jahit "
-Fatimah Bt Ismail



"Saya suka belajar melalui program jarak jauh (PJJ) Jom Jahit 
kerana yurannya murah dan saya boleh belajar bila-bila masa
saya suka. Kekangan kerja menyebabkan saya tiada masa 
untuk mengikuti kelas, tetapi dengan mengikuti kelas ini,
ianya sangat2 memudahkan saya. 
Terima kasih team Jom Jahit atas ilmu yang diberikan "
-Nor Azurawani Bt Ariffin




Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna perkhidmatan kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut pengalaman jahitan pengguna.

APA YANG ANDA DAPAT DENGAN KELAS ONLINE JOMJAHIT ??

PILIHAN PAKAIAN YANG BOLEH BELAJAR

Blouse Babydoll + Free : Kain Duyung

Blouse Cape + Free : Palazo

Blouse Kemeja + Free : Palazo

Blouse Kimono + Free : Palazo

Blouse Tulip + Free : Palazo

Dress Fesyen Peplum

Dress Fesyen Evening Dress

Gaun Layer Flower Girl

Gaun Kedut Kanak-Kanak

Instant Shawl x 3 Jenis Fesyen

Jubah A-Line / Jubah A-Cut

Kebaya Kelepet

Kebaya Peplum + Kain Duyung

Kemeja Wanita + Lelaki

Kurta

Baju Kurung Kedah + Kain Lipat Batik

Baju Kurung Moden + Kain A-line

Baju Kurung Pahang + Kain Lipat Batik

Baju Kurung Peplum Biasa / Fishtail + Kain A-Line

Baju Kurung Princess Cut + Kain Kipas Belakang

Baju Kurung Traditional + Kian Susun Tepi

Baju Peplum Horsehair + Kain Duyung

Baju Peplum Pleated + Kain Duyung

Seluar Palazo


Baju Melayu Cekak Musang + Seluar



Kebaya Kelepet Kota Bharu + Kain Lipat Batik


OFFER BELAJAR JAHIT




2 PAKAIAN FREE 1: 


RM99 


(JIMAT RM111)




1 PAKAIAN : RM50 



(ASAL : RM70)














SILA HUBUNGI KAMI


CALL / WASAP/ SMS : 018-7654769

WEBSITE :  www.jomjahit.com

FB : www.facebook.com/jomjahit

IG : www.instagram.com/jomjahit

EMAIL : jomjahit769@gmail.com


Sila klik link direct wasap di bawah untuk sebarang pertanyaan mengenai promosi ini :





Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan perkhidmatan ini seperti arahan step by step. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah berlaku kepada pengguna di atas penggunaan servis ini.